Причините за катастрофата с хеликоптера Ми-17 в понеделник все още не

...
Причините за катастрофата с хеликоптера Ми-17 в понеделник все още не
Коментари Харесай

Две най-вероятни версии за катастрофата на военния хеликоптер

Причините за злополуката с хеликоптера Ми-17 в понеделник към момента не са ясни, само че най-вероятните версии за случая са две. Това стана ясно от думите на зам.-командир на Военновъздушни сили и специалист по вертолетна авиация бригаден военачалник Петьо Мирчев пред NOVA. 

Военният хеликоптер Ми-17 падна в региона на авиобаза Крумово край Пловдив в понеделник при подготвителен полет. Загинаха двамата водачи, а бордовият инженер пострада съществено.

" Назначена е комисия от Военна полиция и задачата й е да се открият аргументите за случая. Двете най-вероятни версии са или механически проблем, обвързван с опашния винт, или позволена неточност от страна на водачите. Засега обаче всичко е в областта на догадките ", разяснява бригаден военачалник Мирчев.

По думите му никой не може да подсигурява, че в даден миг няма да се случи нещо ненадейно. Това обаче не значи, че машината не е механически поддържана.

" Единствено комисията има достъп до черната кутия и към момента нямаме данни от нея ", сподели зам.-командирът на Военновъздушни сили. " Професията на водача е рискова и всеки един от тях знае това ", разяснява още той.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР